Make Creativity Disciplined

Great design is nothing if it cannot be realised. We deliver considered, objective-led creative; providing bespoke yet feasible solutions to achieve your commercial objectives.

Coffee Culture

Coffee Culture The Crossing Shop Front
Coffee Culture The Crossing Interior

The design concept is strongly influenced by the building’s highly sculptural façade – organic forms and circular motifs are evident throughout creating a synergy between the building and the interior. Highly textured finishes are layered with natural materials and lush greenery to create a vibrant and tactile interior. While the palette is predominantly neutral the high level of detailing creates interest and cohesiveness within the space. Clever lighting creates an ambiance that appeals from all directions. The crafted organic forms of the joinery work with the unique shape of the interior creating natural flow and relaxed spaces within to meet the needs of the diverse customer base.

CLIENT

Coffee Culture

Location

The Crossing, Christchurch

Completed

2019

Aloha

Aloha Shop Kiosk
Aloha Shop Kiosk

This was a new business venture for our client and they came to us to develop both a new brand and the kiosk for their business. Getting the right brand was pivotal in determining the look and feel of the physical kiosk space. As a relatively new product offering in the Christchurch market the kiosk had to immediately appeal to potential customers and really grab their attention. The result is a fresh and vibrant kiosk that uses colour and pattern to catch your attention. It clearly articulates the brand values of fresh, friendly, innovative and vibrant. And clever detailing - such as the colourful suspended pendant lights and vivid illuminated signage - makes it really stand out from the crowd.

CLIENT

Aloha

Location

Northlands Mall, Christchurch

Completed

2019

Laneway Apartments

Laneway Apartments Exterior
Laneway Apartments Exterior

Laneway Apartments provides a refreshing perspective on the rebirth of residential inner city living within the heart of Christchurch’s CBD. This apartment building is sleeved with commercial tenancy and hospitality space on Ground floor, with five floors of residential above, consisting of 44 apartments. Targeted at the first home buyer, Hierarchy Group’s approach has been to develop a building that would encourage a strong sense of Whakapapa (Identity and Connection to place). Activated laneways lead residents, guests and public past retail / hospitality offerings, and various landscape offerings and artwork integrated throughout the facades/foyers tie into the cultural narratives of the Te Are Pu Ha: The South Frame. The design is currently in the final stages of construction documentation and with more than half of the apartments already pre-sold, Hierarchy Group is excited to see prominent central city development take shape on site with construction commencing on site in July 2019.

CLIENT

Farrell Construction (Design & Build)

Location

Tuam St, Christchurch

Completed

2020

The Palms Foodcourt

Palms Foodcourt 01
Palms Foodcourt 04

The brief was to fully refurbish the Food Court at The Palms to a high standard to enhance the brand of the shopping centre. The focal point of the space is the bespoke two-metre high pendant configuration made of perforated metal so as not to overpower the space but to fill the void above. The material palette is neutral and timeless. Due to its aesthetic, sustainability and durability, bamboo was selected as the main material for the vertical elements, adding warmth and texture ensuring the environment is not clinical. Technology has been cleverly integrated into the space with device charging stations recessed into the leaner benches and planters. The result is a vibrant, well-balanced meeting place and social hub for the shopping centre.

CLIENT

AMP Capital

Location

The Palms, Christchurch

Completed

2015

BoxQuarter

Box Quarter 05
Box Quarter 09

Hierarchy Group was tasked with completing architectural documentation for stage 3 of the Box Quarter development on St Asaph Street, Christchurch. Hierarchy Group carefully planned and designed the residential units within the compact modular construction system while complying with Building Code & City Rules for living spaces. The residential units were also planned & designed to encourage social living and integration. Unique bridges and balconies link the units for access and a grassed shared outdoor communal space is provided at the ground level.

CLIENT

Farrell Construction (Design & Build)

Location

St Asaph Street, Christchurch

Completed

2019

Dyrberg/Kern

Dyrberg Kern 01
Dyrberg Kern 05

Perhaps owing to its Scandinavian design origins, DYRBERG/KERN jewellery manages to be simultaneously simple and embellished; architecturally pared-back yet glossy and luxurious. This was essentially the brief for Dyrberg Kern’s first Christchurch concept store as well ‘architecturally pared-back yet glossy and luxurious’. The store needed to showcase the collection in glittering style, offering clients the opportunity to discover the full DK experience.

CLIENT

Dyrberg/Kern

Location

Christchurch

Completed

2018

Fire & Ice

Fire Ice 01
Fire Ice 02

The brief was audacious – a multifunctional facility including bar, café, and restaurant with the ability for indoor/outdoor dining seating 250, family friendly but intimate enough not to feel like a barn. The commanding setting demanded a build that blended into the alpine surroundings. The result is rustic with an industrial edge. Existing structural elements were used to define smaller spaces while ensuring smooth traffic flow. Cloaked in black, acoustic ceiling tiles ensure maximum noise reduction, vital in such a vast space and ensuring a relaxed dining experience. ADNZ Regional Awards 2016, Commercial Interior Award, Highly Commended

CLIENT

Tony Treleavan

Location

Hanmer Springs

Completed

2016

Maki Mono

Maki Mono Northlands 04
Maki Mono Northlands 001

After completing approximately 16 kiosk fitouts for our clients it was time to refresh the look and feel of their kiosk design for the next fitout phase. The new design is fresh and simple, using a few key materials extensively to create the overall look and maintain the same quality and style. It has a distinctly Scandinavian look with the extensive use of pale timber and neutral materials. The striking brand image has been retained but as with the strong, bold graphics, creates immediate impact on the neutral background. Clever detailing comes from the strong geometric pattern repeated across the finishes and replicated within the lighting design. The seating area has been redesigned to better suit customer needs including modesty panels and high leaners ideal for grabbing a bite on the go.

CLIENT

Maki Mono

Location

Northlands Mall, Christchurch

Completed

2019

Remedy

Remedy 05
Remedy 06

The client wanted to create a new look for his newest project, differentiating it from traditional pharmacy chains. A fresh, modern brand was created which was integrated into the design concept. As well as retail, the pharmacy needed to incorporate private consulting rooms, a large dispensary and considerable storage, all manageable within the 136m2 footprint. Located in a newly constructed building, the language and materials of the exterior are continued through to the interior so the whole reads as one entity. The entrance angles dramatically, drawing you towards the interior. The flow and layout of the various spaces work exceptionally well, with all aspects of service offering clearly visible on entry. The interior exudes a sense of calm and space, creating a comfortable and relaxed service experience for clients.

CLIENT

Remedy

Location

Riccarton, Christchurch

Completed

2018

Sushi Express

Sushi Express 01
Sushi Express 04

A refreshing new look for Sushi Express's kiosks. The introduction of contemporary tones and textures, a fresh colour palette, along with subtle changes to the brand all help to achieve a modern, sophisticated look for the Sushi Express brand. The subtle visual changes ensure the well-established sushi brand remains familiar to existing clients while having broad appeal to a new audience moving forward with it's fresh and eye catching aesthetic. The new space is a superb marriage of contemporary design with traditional materials and values.

CLIENT

Sushi Express

Location

Northlands Mall, Christchurch

Completed

2019

Brownlee House

Brownlee House 02
Brownlee House 01

Our intention with this project was to create a point of difference from the surrounding houses. The premium subdivision has strict covenants so to achieve this we designed a building of blocks, variable heights and a protruding roof with adjacent directions. The soffits and cathedral ceilings are lined in directional cedar. This draws your eye through the facade and engages the interior of the house. Avoiding hallways we positioned the rooms around the central staircase. This brings a volume of light into the core of the house. It also draws hot air through the building and extracts through a SE top light window. The materials palette works with the environment maintaining a neutral position, combining natural cedar, stone and plaster.

CLIENT

John Brownlee

Location

Christchurch

Completed

2017

Glandovey Road

Interior 2
Interior 1

This large, north facing property on Glandovey Road in central Christchurch demanded an architecturally high-end house to be built in place of the existing damaged bungalow. Hierarchy Group were engaged with Farrell Construction as part of a Design & Build contract to deliver the new 380m2 two storey home. The home has five bedrooms, two living areas, a triple garage and extensive decking and paving making full use of the north facing back yard. The cladding combination together with the large glazing creates a contemporary design… Dramatic moments are made throughout, most notably the double floor glazed wall to the core of the home which includes the open riser steel and timber staircase. Vast amounts of sunlight fill the core moving through the staircase creating a warm exciting entry to the home.

Location

Glandovey Road, Christchurch

Guide Hill Station Homestead​

Guide Hill 02
Guide Hill 03

Hierarchy Group was presented with an opportunity to redevelopment Guide Hill Stations existing homestead nestled within the beautiful Mackenzie Basin and situation between two of the great blue lakes, Pukaki and Tekapo. Conceived as a home to maximise the connection with the site’s natural beauty, the house is nestled within the landscape, terracing down towards the surrounding forest. The roof appears to float at is opens up to extreme elements maximising views, while the centralised bluestone spine wall weaves between public, private spaces. Each room directs views away from the other to enhance the feeling of isolation and exposure for the occupant.

CLIENT

Guide Hill Stations

Location

Mackenzie District

Hornby Social

Hornby Social 01
Hornby Social 02

This social housing project consists of four two storey buildings and three single level two bedroom houses. With a tight build programme and a challenging budget, it appeared prefabrication would be the smart choice. Hierarchy Group joined the team with the challenge of specifying a building method that would match the contracted value of the Chinese system. Prefabrication was still the best option, but manufactured locally. A method of specified cold rolled steel, built as cassettes, was specified. With pre-line inspections taking place in the factory, this ensured a fast on-site assembly. Hierarchy Group was also able to refine the design layouts and hone the spatial efficiencies. Aesthetics were kept neutral but architectural features were accentuated with contrasting colour and materials. This resulted in a proportioned facade with a balanced street appeal. The project was successfully completed to time and budget.

CLIENT

Farrell Construction (Design & Build)

Location

Christchurch

Completed

2018

Out-Cabin

Nipple Rock 04
Nipple Rock 03

Flock Hill Station approached Hierarchy Group to develop a series of Luxury Eco Cabins to promote tourism opportunities within the station, including bicycle tours and fishing excursions etc. The cluster of cabins has been established to capture key sightlines and the spectacular un-interrupted views up the valleys and rivers. Those guests lucky enough to experience the back-country Eco Cabins can accessed by a 20min 4WD which meanders along the surrounding valleys and rivers. Upon approach the guest is welcomed by a central living quarters and common space which includes a kitchen, dining living and various outdoor entertaining areas. Private bedroom cabins can be accessed via boardwalks through the high-country tussock. Inspired by the quintessential New Zealand back country hut and American log cabins, this contemporary take is designed around prefabrication techniques and panelisation to allow for fast assembly on site. The Cabins are 100% off grid and will feature integrated solar panels, a naturally fed spring water source and high performing, sustainably sourced building materials for optimal guest comfort year-round.

CLIENT

Flock Hill Station

Rossall Street

Rossall Street 01
Rossall Street 02

The Canterbury earthquake sequence damaged the ten apartments located on Rossall Street beyond repair. Hierarchy Group was engaged as the architects for the rebuild in a Design and Build Contract. Challenges included the navigating the expectations of multiple owners along with the constraints of compliance with existing use rights. Situated in the heart of Merivale, there was a real opportunity to increase value by styling the design to fit its surroundings. The building layouts were changed dramatically, opening up the living space to connect with the kitchen, allowing more light into the home and increasing the perception of volume. The main bathroom was relocated to the first floor and a living toilet was added to the ground. The laundry was also isolated on the ground floor and now had its own room. By reducing the roof pitch we were able to maximise the floor area and create an additional bedroom. The final result was a fresh contemporary design, finished in plaster and panel. It has a soft street presence layered by fencing and gardening.

CLIENT

Farrell Construction (Design & Build)

Location

Merivale, Christchurch

Completed

2018

Spaces Commercial Bay

Spaces Commercial Bay
Spaces Commercial Bay 03

This high profile shared office space project is our biggest challenge yet. Occupying 4 levels and approx. 4000sqm and located on Auckland’s waterfront, it provides Hierarchy the opportunity to firmly embed ourselves in the Auckland design market. Drawing inspiration from Spaces fitouts around the world the design is simple, clean and elegant. It focuses on a neutral fresh materials palette. Using mostly natural timber veneer and a range of textured fabrics and fresh finishes, the design is stylish but pared back, allowing people to populate and bring the spaces to life though the way they utilise them.

CLIENT

Regus

Location

Auckland CBD

Regus Albert St

Regus Albert Street 10
Regus Albert Street 01

Regus engaged Hierarchy Group for design and build services for their 700m² office fitout located within the heart of Auckland’s CBD. Working with Regus’s design brief, the project required high level coordination between the design team, contractors and client in order to achieve the high quality space that resulted. With a brief inspired by European design standards and suppliers, during the design phase, Hierarchy focussed on responding to the highly prescriptive brief requirements and translating them to meet New Zealand manufacturing and supply chains.

CLIENT

Regus

Location

Auckland

Completed

2018

Regus Dunedin

Regus Dunedin 06
Regus Dunedin 09

When Regus, the world’s largest provider of flexible work spaces, expanded their offering in New Zealand, the Hierarchy/Inovo team quickly joined forces with them to deliver a new location, Mall 218, a renovation of the Harvest Court Mall in George Street, Dunedin. The 1100m2 contemporary business centre offers seating for 180 people, with options ranging from open plan space to booths, 42 private enclosed offices or boardrooms, a reception and café. The design focused on Regus’ brief of ‘rustic-industrial’, exposing the building’s original structural timbers and raw brickwork, installing modern fixtures and fittings, and creating a green wall and bridge over the first floor void.

CLIENT

Regus

Location

Harvest Court Mall, Dunedin

Completed

2017

Spaces K Road

Spaces K Road 03
Spaces K Road 02

K Road presents Hierarchy Group with an exciting opportunity to push the conventional SPACES design brief as a contemporary business hub which is woven into the centuries-old building fabric. Working in conjunction with SPACES European design office who co-ordinate thousands of similar sites worldwide, we have recently been accredited as a SPACES design studio. This design-build role spreads across two levels and totals approx. 2700m², within construction due to commence in early 2019. Off the back of K Road, Hierarchy Group has been engaged to design and build SPACES Commercial Bay, which occupies 4 levels, approx. 4000m² of high profile office space located on Auckland’s waterfront.

CLIENT

Regus

Location

Karangahape Road, Auckland

With offices in Christchurch and Auckland and all the right people and skills in-house, we have what it takes to deliver projects of any scale and complexity.

Let's talk